Soms kan het gemakkelijk zijn om het emailverkeer via Gmail te laten lopen. Gmail heeft de functionaliteit om een bestaand emailaccount toe te voegen aan je account binnen Gmail. Hoe je dit doet leggen we je in deze handleiding uit.

Ga om te beginnen naar https://gmail.com, log hier in met een bestaand Google account.

Zodra je ingelogd bent ga je naar het gereedschaps icoontje rechts op de pagina, klik hierop en selecteer “Instellingen”.
Gmail

Je komt nu op een nieuwe pagina terecht, selecteer boven in het menu “Accounts”. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om een eigen POP3 account toe te voegen, klik hierop.

Gmail

Er opent nu een nieuw venster, in dit venster geef je je emailadres in.

Daarna krijg je de mogelijkheid om de emailgegevens in te geven. Bij gebruikersnaam en wachtwoord geef je je eigen emailadres en het bijbehorende eerder aangemaakte wachtwoord in. Zorg dat bij “POP-server” hetzelfde staat ingegeven als in het voorbeeld. Daarnaast selecteer je poort 995 en vink je het vinkje bij de beveiligde verbinding aan. Klik nu op “Account toevoegen”.
Gmail

Je krijgt nu de melding te zien dat het toevoegen geslaagd is. Krijg je een andere melding te zien dan zijn mogelijk de ingevoerde gegevens onjuist of de betreffende domeinnaam nog niet zo lang geleden gekoppeld aan je webhosting pakket. Wanneer je ook emails wil versturen via Gmail volg je de volgende stappen.
Gmail

Je voert je naam in waarmee de emails verstuurt dienen te worden en klikt op “Volgende stap”.
Gmail

Geef bij “SMTP-server” de gegevens in zoals weergegeven staan in de afbeelding hieronder. Selecteer poort 465 en geef weer de inloggegevens van je emailaccount in. Daarnaast selecteer je “Beveiligde verbinding via SSL”.
Gmail

Je krijgt nu een scherm te zien waar je een controlegetal dient over te nemen vanuit je emailaccount, typ het over en klik op controleren om het toevoegen van je emailaccount te doen slagen.