Webhosting met een persoonlijk tintje!

 

Nieuwe website, ook meteen verhuizen?

Home > Nieuwe website, ook meteen verhuizen?
 
Posted by on augustus 9, 2019 in , |
verhuizen

Vaak is het zo dat wanneer je iemand in de arm neemt om jouw website te bouwen, hij ook meteen de website wil verhuizen.
Daar heeft de adviseur verschillende argumenten voor, maar verhuizen is helemaal niet nodig!
In dit artikel leggen we uit hoe je een nieuwe site kunt bouwen zonder de rompslomp van verhuizen.

Vaak zal de reden van het advies om te verhuizen zijn dat bij de huidige partij, de gewenste software niet voor handen is, of heeft de adviseur geen gegevens om ftp toegang te krijgen.

Bij ons zal je dat probleem niet hebben. Onze hostingpakketten hebben ftp toegang en met behulp van Installatron en Softaculous zijn de meest gebruikte software pakketten voor CMS websites, e-commerce webshops, blog websites, wiki’s en meer, beschikbaar. Eenvoudig met 1 druk op de knop.

Hoe dan?

Hoe moet je nou te werk gaan om een nieuwe site te bouwen, naast je huidige website? Dat is de vraag.

Maak gebruik van de software installers voor een snelle en eenvoudige installatie. Kies hierbij voor een sub-directory, bijvoorbeeld http://www.jouwdomein.nl/nieuwesite. De installer doet voor jou, of jouw website adviseur, het installatiewerk.

Ga vervolgens aan de slag met jouw nieuwe website en maak deze zo ver mogelijk af, tot het moment dat deze live kan.

Voordat je de nieuwe website live zet, zoek je op internet op wat de beste methode is om jouw website van een sub-folder naar de root (of hoofd) folder te kopiëren en waar je om moet denken (config files, urls en zo).
Maak via DirectAdmin of ftp een nieuwe sub-folder aan (bijvoorbeeld oudesite), verplaats alle files en folders (met uitzondering van nieuwesite en oudesite) naar de sub-folder oudesite en doe hetzelfde met alle files en folders in de sub-folder nieuwesite maar verplaats die dus naar de hoofd folder.
Pas (voorafgaand of achteraf), afhankelijk van de methode op een website te verplaatsen, de noodzakelijke wijzigingen toe op de configuratie van de nieuwe site en test alles.

Zo heb je dus een nieuwe website, zonder dat je hoeft te verhuizen naar een andere hosting provider.

Heb je nog vragen hierover, dan kan je natuurlijk altijd een support ticket openen.