Webhosting met een persoonlijk tintje!

 

Hoe archiveer ik mijn email

Home > Hoe archiveer ik mijn email
 
Posted by on augustus 13, 2019 in |

Het archiveren van je email is een regelmatig terugkerend fenomeen. In deze tutorial leggen we je uit hoe je mappen aanmaakt in Roundcube, daar je mail naar toe verplaatst en hoe je deze mappen vervolgens op je eigen pc kunt downloaden ter archivering. Nadat je de download hebt gecontroleerd, kan je de mappen en gecomprimeerde bestanden van de server verwijderen.

Om te beginnen log je in op Roundcube mail (https://mail.zxcs.nl) met je email adres en wachtwoord. Kies vervolgens voor de Instellingen.

Selecteer Mappen

Klik vervolgens onderin op het [+] teken, zodat je een nieuwe map kunt toevoegen. Geef de map een naam (bijvoorbeeld 2019 In) en klik op opslaan.

Ga terug naar je E-Mail en versleep de e-mails die je wilt archiveren, naar de zojuist aangemaakte map.

Ga nu via jouw klantomgeving naar Diensten en log via DirectAdmin in (kb artikel inloggen DirectAdmin).
Ga naar System Info & Files en kies de File Manager

Blader nu naar de map van het E-mail account (bijvoorbeeld: info) en zoek de map op die je aangemaakt hebt. Vink deze map aan en klik in de balk op [Clipboard] (meerdere selecties mogelijk).

Scroll vervolgens naar het einde van de pagina en kies voor [Clipboard Actions] en kies voor “Compress Files”. Kies een naam voor het gecomprimeerde bestand en geef aan welk bestandsformaat je wilt hebben voor de compressie. Klik daarna op de button [Compress]

Wanneer het comprimeren voltooid is, ontvang je een notificatie en zal het gecomprimeerde bestand in de File Manager zichtbaar zijn.

Selecteer nu het gecomprimeerde bestand en klik op “Download” om dit bestand lokaal op jouw computer op te slaan ter archivering.

Wanneer de download voltooid is, kan je de folder en het gecomprimeerde bestand opnieuw selecteren. Kies echter nu voor [Delete] om de bestanden te verwijderen en extra webruimte vrij te maken.

Een notificatie ter bescherming van jouw actie volgt. Bevestig als je zeker weet dat de bestanden verwijderd kunnen worden. Controleer dus eerst of de download van de bestanden is gelukt!

Zodra je bevestigd hebt, worden de bestanden verwijderd. Het kan even duren (maximaal tot de volgende dag) voordat je nieuwe disk quotum zichtbaar is.

Nu heb je je e-mail gearchiveerd en extra webruimte vrijgemaakt!

Heb je toch nog vragen, dan kan je altijd een support ticket aanmaken.